Διαφορές Laser και IPL

Τι είναι η αποτρίχωση με laser ή IPL;

Είναι μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης, όπου έχουμε πλήρη καταστροφή της τρίχας στο πρόσωπο και στο σώμα. Τόσο το laser όσο και το ipl παράγουν φως το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα την επιλεκτική εστίαση ενέργειας στο θύλακα της τρίχας και την καταστροφή αυτής, χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα.

Ποια διαφορά υπάρχει μεταξύ των συσκευών laser και ipl;

To ipl (Intense pulse Light) δουλεύει σ’ ένα ευρύ φάσμα φωτός σε μήκος κύματος 550-1200 nm, είναι πολυχρωμικό και βρίσκεται στο ορατό φάσμα φωτός. Το laser βρίσκεται σ’ ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος και εκπέμπει ακτινοβολία που είναι μονοχρωμική. Στο ipl το φως είναι διάχυτο κι έντονο ενώ στο laser είναι εστιασμένο κι επεμβατικό. Γι’ αυτό και η φωτοθερμόλυση με ipl είναι πλέον από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης δεδομένου ότι είναι ανώδυνη και αποτελεσματική.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;

To laser και το ipl ενδείκνυνται για όλες τις περιοχές στο πρόσωπο και στο σώμα, σε άνδρες και γυναίκες, με εξαίρεση την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Επίσης αντενδείκνυται η εφαρμογή τους πάνω σε σπίλους και σε ελιές.

Η αποτρίχωση με ipl μηχάνημα είναι επικίνδυνη για την υγεία;
Σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνη. Δεδομένου ότι όλα τα μηχανήματα φωτός δρουν επιφανειακά και δεν έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν στο σώμα ώστε να επηρεάζουν όργανα. Κάποια μικροεγκαύματα που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς, έχουν να κάνουν καθαρά με λάθος χειρισμό και όχι με τη μέθοδο.

diafores-laser-ipl-b

Πονάει;

Τα μηχανήματα νέας γενιάς με τους σύγχρονους μηχανισμούς ψύξης της επιδερμίδας που διαθέτουν, μειώνουν σημαντικά το αίσθημα του πόνου. Επίσης η εν κινήσει (in motion) τεχνική που εφαρμόζεται από κάποια συστήματα αποτρίχωσης (κατά την εφαρμογή της η κεφαλή του μηχανήματος βρίσκεται σε μόνιμη κίνηση) κάνει τη θεραπεία μια απλή και άνετη διαδικασία.

Ενδείκνυται για κάθε τύπο τρίχας;

Τα συστήματα laser και ipl αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά όλους τους τύπους τρίχας εκτός τις ξανθές και λευκές επειδή αυτές στερούνται μελανίνη. Όλα τα μηχανήματα φωτός λειτουργούν με την αποστολή ενέργειας στο θύλακα της τρίχας μέσω της χρωστικής της (μελανίνης) με σκοπό την καταστροφή του βολβού της τρίχας όπου και οφείλεται η αναγέννηση της.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με σημαντικότερους την περιοχή εφαρμογής, το φύλο και την ορμονική κατάσταση του ατόμου που κάνει τη θεραπεία. Παρ’ ολ’ αυτά στατιστικά έχει αποδειχτεί ότι απαιτούνται περίπου 6 (το συνηθέστερο) ως 10 συνεδρίες για όλες τις περιοχές στο σώμα και 10 για το πρόσωπο.

Πόσος χρόνος μεσολαβεί μεταξύ των συνεδριών;

Το διάστημα μεταξύ των συνεδριών είναι 4 εβδομάδες στις πρώτες θεραπείες, ενώ στην πορεία ο χρόνος αυτός αυξάνεται.
Ωστόσο κάθε 45 ήμερες χρειάζεται παρακολούθηση, έτσι ώστε να αξιολογείται το αποτέλεσμα και να προγραμματίζεται η επόμενη συνεδρία.

Τι πρέπει να προσέχει κάποιος κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος φωτοαποτρίχωσης; (είτε laser είτε ipl)

  1. Την ηλιακή ακτινοβολία. Δεν ενδείκνυται η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, όπως επίσης η χρήση solarium και προϊόντων αυτόματου μαυρίσματος στην περιοχή που γίνεται η αποτρίχωση.
  2. Τον τρόπο αποτρίχωσης στα μεσοδιαστήματα. Απαγορεύεται η ενδιάμεση αποτρίχωση με κερί η άλλο τρόπο που αφαιρεί τη ρίζα της τρίχας. Επιτρέπεται η ενδιάμεση αποτρίχωση με ξυράφι ή το κόψιμο της τρίχας με ψαλιδάκι όπου εκεί επηρεάζεται μόνο το στέλεχος της τρίχας χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα στην υπό θεραπεία περιοχή.

Αξίζει το κόπο;

Αξίζει τον κόπο και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη μέθοδο αποτρίχωσης κυρίως εξαιτίας των μόνιμων αποτελεσμάτων της και όχι μόνο. Είναι η μοναδική μέθοδος που αφήνει την επιδερμίδα καθαρή, λεία και βελούδινη απαλλαγμένη από ερεθισμούς και ανεπιθύμητα σπυράκια. Και παρόλο που συνήθως γίνεται για αισθητικούς λόγους, είναι η μόνη ιατρικά αποδεδειγμένη λύση για άτομα που υποφέρουν από θυλακίτιδες.

Η ενημέρωση γίνεται από την Hightechmed, για οποιαδήποτε απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 22 260 186 ή στείλτε μας μήνυμα.