Θεραπευτικοί στόχοι

  1. Αύξηση της αιματικής ροής για γρήγορη απομάκρυνση των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων μετά την άσκηση, βελτίωση της μεταφοράς οξυγόνου, πρωτεϊνών και άλλων χρήσιμων συστατικών για την μυϊκή αποκατάσταση και επαναλειτουργία, οδηγώντας σε ρύθμιση της ομοιόστασης.
  2. Εξάλειψη του καθυστερημένου μυϊκού πόνου.
  3. Απομάκρυνση των καματογόνων ουσιών (γαλακτικό οξύ).
  4. Πτώση της καρδιακής συχνότητας και της πίεσης του αίματος (συστολική πίεση).
  5. Αύξηση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας που μειώνει το λίπος, τα οιδήματα και τα αιματώματα και οδηγεί σε πλήρη αποκατάσταση των ιστών.
  6. Μείωση του μυϊκού τόνου-σπασμού και ενίσχυση της χαλάρωσης των μυών.
  7. Βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης.
  8. Ευθυγράμμιση των τραυματισμένων ινών των μυών και των συνδέσμων και μείωσης της εναπόθεσης ουλώδους ιστού (ίνωσης).
  9. Λύση συμφύσεων και αύξηση της ελαστικότητας.
  10. Εξασφάλιση ψυχοσωματικής ισορροπίας και ευεξίας.
Το HighTechMed πρωτοπορεί στα κυπριακά αθλητικά δρώμενα, εισάγοντας και εφαρμόζοντας τη εγκεκριμένη από το FDA καινοτόμο θεραπεία Endermologie. Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές θεραπευτικές εφαρμογές της μεθόδου από τους Γάλλους εφευρέτες στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ήταν για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και των ουλών. Έχει επιλεγεί από πολλές αθλητικές ομοσπονδίες και ομάδες παγκόσμιας κλάσης (πχ. Juventus F.C., Real Madrid F.C., French Cycling Federation – FCC), τους Φυσίατρους, τους Οστεοπαθολόγους και τους Φυσικοθεραπευτές σαν η καταλληλότερη θεραπεία, σε περισσότερες από 100 χώρες ανά την Υφήλιο. Η θεραπεία Endermologie, στα χέρια σωστά εκπαιδευμένου και έμπειρου προσωπικού, ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της κλασσικής φυσικοθεραπείας, με αποτελέσματα άμεσα και θεαματικά. Προκαλεί μια πραγματική επανάσταση και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά “sky is the limit”.