Τοπικό πάχος

Είναι η υπερβολική και δυσανάλογη αύξηση του λίπους σε ορισμένες περιοχές του σώματος, στις οποίες υπάρχει φυσιολογικά αλλά σε μικρότερη ποσότητα πχ. κοιλιά, γλουτούς, γόνατα κ.λπ.. Δηλαδή στο τοπικό πάχος έχουμε δυσαρμονία μιας περιοχής του σώματος σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. ΔΕΝ αφορά ο ορισμός τα παχύσαρκα άτομα (ΔΜΣ > 27, ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος), στα οποία η πρώτη γραμμή αντιμετώπισης είναι η δίαιτα και η άσκηση. Αυτό δεν σημαίνει επ΄ουδενι ότι υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα δεν μπορούν να ωφεληθούν από όσα γράφονται παρακάτω.

διαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γνωστό πρόβλημα της ανδρικής κοιλιάς. Εφ’ όσον εγκατασταθεί γίνεται ο μόνιμος σύντροφος της ανδρικής σιλουέτας, δείχνοντας χαρακτηριστική ανυπακοή και αντοχή στη δίαιτα και την άσκηση. Συνοδεύεται κατά κανόνα από τα πλαϊνά εξογκώματα (σωσίβιο ή love handles). Αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί απλά αισθητικό πρόβλημα. Εκτεταμένες Ιατρικές μελέτες την τελευταία πενταετία έδειξαν πολύ σημαντικότερη συσχέτιση του καρδιολογικού κινδύνου με τη περιφέρεια της κοιλιάς παρά με το συνολικό βάρος του ατόμου. Αυτό αφορά και τις γυναίκες με "ανδρικό" σωματότυπο.

Η αντιμετώπιση του υπερβολικού λίπους, τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες, γίνεται άριστα και αποτελεσματικά με την ειδική θεραπευτική μέθοδο της λιπογλυπτικής. Εφαρμόζεται με εξειδικευμένο πρόγραμμα που επιλέγεται ατομικά και για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Αυτό απαιτεί βαθειά γνώση και του προβλήματος και των δυνατοτήτων της Τεχνολογίας. Η θεραπεία δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Αντίθετα είναι τελείως ανώδυνη και πολλοί/ες τη χαρακτηρίζουν πολύ χαλαρωτική και ευχάριστη.

Γίνεται μετά από λήψη Ιατρικού ιστορικού και παρακολουθείται συνεχώς από άριστα εκπαιδευμένο Ιατρό. Απαιτείται ένας αριθμός διαδοχικών συνεδριών, που ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Γίνεται με χρήση των πρωτοποριακών και καινοτόμων μηχανημάτων της LPG Systems.

Η θεραπεία εξαφανίζει το τοπικό λίπος, ακόμα και από περιοχές που ποτέ δεν θα το περιμένατε. Επιπλέον:

  • Αποκαθιστά τον τόνο και την ελαστικότητα του μυϊκού συστήματος και τη νευρομυϊκή ισορροπία.
  • Αποθεραπεύει μετά από σκληρή προπόνηση και αποκαθιστά ήπιους τραυματισμούς και οιδήματα.
  • Αποβάλλει τα περιττά υγρά του σώματος, αποκαθιστώντας την ισορροπία στον οργανισμό.
  • Αποτελεί την επιλεγμένη μέθοδο αποθεραπείας από αθλητές ολυμπιονίκες και ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης (πχ. Zidane).